מרבית הסיבות לפנייה לטיפול רגשי הינן תחושות חוסר הצלחה, תיסכול, דימוי עצמי נמוך, קשיים בתקשורת חברתית, מצב רוח ירוד ועוד. הליך הטיפול בנוירופידבק משפר את יכולות המוח וכתוצאה מכך את יכולות המטופל אשר חווה הצלחות, תחושות של עשייה ושמחה, יכולות ארגון ותפקוד טובות יותר ויכולת זיכרון ושליפה טובות יותר. תחושות אלו, בשילוב עם ההדרכה וההכוונה שאנו מספקים במהלך כל שלבי הטיפול, מייתרים את הצורך בפנייה לטיפולים נוספים ומפנים זמן איכות משפחתי/זוגי רב.
כמו בכל תהליך למידה שעברה הטמעה , גם בטיפול זה, לאחר שהמוח הפנים את השינוי בפעילותו, השינוי נשאר לתמיד. ממחקרים רבים שנערכו ברחבי העולם עולה כי במקרים של הפרעות קשב וריכוז נצפה שימור של התוצאות גם לאחר עשר שנים מסיום הטיפול. מכיוון שהתחום עדיין צעיר מחקרי אורך עדיין נערכים ותוצאותיהם יתפרסמו בעוד מספר שנים.
אנו בקליניקה עדים לדווחים על הצלחה מספר שנים לאחר סיום הטיפול. מטופלים רבים מספרים כי הצלחת הטיפול אף הולכת וגדלה עם הזמן היות והמטופל חווה הצלחות ומקבל משוב חיובי מהסביבה (בית ספר, הורים, בני זוג ועוד) אשר ממשיכים את תהליך הלמידה של המוח, משפרים את הבטחון העצמי ואת הדימוי העצמי.
הטיפול מסתיים כאשר המטופל חש הטבה משמעותית בסמפטומים מהם סובל ,הטבה אשר עונה על ציפיותיו טרם הטיפול וכאשר המטפל רואה כי המוח הפנים את ההתנהגות החדשה. במרבית המקרים חשים שיפור בסמפטומים לאחר 10-20 מפגשים וככל שנמשכים המפגשים השיפור גדל.
מספר המפגשים הסופי הינו פונקציה של הבעיה ממנה סובל המטופל, של עמידות הקושי וחומרתו ושל הפרוטוקול הטיפולי הייחודי לו.
אנו שואפים להגיע למספר טיפולים קטן ככל האפשר עם תוצאה מוצלחת ככל האפשר אשר תישאר לאורך זמן.
באופן כללי כל אדם באשר הוא יכול להנות ולהפיק תועלת מטיפול בטכנולוגייה זו. הטיפול נמצא יעיל ביותר במקרים רבים של הפרעות נוירולוגיות אשר להן ביטוי בפעילות גלי המוח כגון אפילפסיה, חרדה, דיכאון, טראומה, אוטיזם, לקויות למידה, תסמונת טורט, הפרעה טורדנית, ארועים מוחיים, ירידה קוגניטיבית ועוד. כל אדם הסובל מאחד או יותר מהקשיים הנ"ל יכול להעזר בטכנולוגיית נוירו פידבק לצורך קבלת הטבה משמעותית במצבו.
זאת ועוד, טכנולוגיית נוירו פידבק משמשת כיום גם כדרך לשיפור ביצועים אצל אנשים אשר אינם סובלים מהפרעה כלשהי אלא מעוניינים לשפר את תיפקודם, למשל מוזיקאים, ספורטאים, רופאים מנתחים ועוד.
אין כל מניעה להתחיל טיפול בנוירופידבק בזמן נטילת תרופה כגון ריטלין או כל תרופה אחרת. הטיפול יהיה יעיל בכל מצב ובשלב מסויים תהיה אפשרות להפחית ואף להפסיק את נטילת התרופה, היות ונוצר שינוי בפעילות המח והוא אינו זקוק עוד לעזרה חיצונית. בשלב זה נפנה את המטופל לרופא המטפל לצורך החלטה על הפסקת הטיפול התרופתי.
טיפול זה הינו אימון למוח כמו חדר כושר לשרירים. עם התקדמות המפגשים מתחילים לראות הקלה בסמפטומים עליהם התלונן המטופל וככל שהטיפול נמשך השיפור הופך לברור ומשמעותי יותר. בסיום הטיפול ניתן לבצע אבחון נוסף ובו לראות את השינוי בפעילות גלי המוח.
במהלך המפגשים הטיפוליים המטופל יושב מול מחשב ורואה סרטים להנאתו ועל פי בחירתו. הסרט מהווה אמצעי ללמידת המוח. במהלך הצפייה בסרט מוצמד חיישן לראש המטופל אשר קורא את הפעילות המוחית בנקודה בה נמצא ומשדר אותה לתוכנת המחשב. כאשר התוכנה מאתרת גלי מוח "טובים" היא נותנת לו משוב חיובי והסרט נצפה באיכות תקינה. כאשר התוכנה מאתרת גלי מוח לא רצויים, "רעים", הסרט הופך למטושטש ואיכות הצפייה אינה טובה. המוח , אשר שואף לראות את הסרט המעניין בצורה תקינה , לומד עם הזמן לייצר גלים "טובים" וכך לומד לשנות את אופן פעולתו לכיוון הרצוי.
טיפול בנוירופידבק אינו מסוכן כלל כל עוד מדובר באיש מקצוע מיומן ומוסמך בתחום. בטיפול אין כל פעילות פולשנית ואין הכנסה או הוצאה של משהו למוח. המכשיר קורא בלבד! את הפעילות החשמלית.
בקרב ילדים ניתן להתחיל טיפול בגיל 6
במקרים חריגים ניתן להתחיל בגיל צעיר יותר.בקרב מבוגרים אפשר לטפל בכל גיל
הספרות העולמית מדווחת על כ 85% הצלחה בטיפול בהפרעות קשב וריכוז עם סיום הטיפול ואחוז דומה בבדיקות לאחר מספר שנים. לאחר כחמש עשרה שנות ניסיון עם מטופלים בארץ ניתן לומר שכמעט ואין מטופל אשר איכות חייו לא השתפרה בצורה דרמטית.
ידוע כי אחוזי ההצלחה בעקבות טיפול תרופתי מגיעים לשיעור נמוך מ 70% ואין כמעט הצלחה לאחר סיום נטילת התרופה.
הטיפול מבוסס על למידה באמצעות התנייה קלאסית. ניתן משוב חיובי למוח בתגובה לפעילות תקינה שלו וכך אנו עוזרים לו לשנות את פעילותו בכדי שיעבוד בצורה תקינה.
הטיפול אינו מערב אמצעים פולשניים: לא מעבירים שום זרם חשמלי, ולא מכניסים או מוציאים למוח שום חומרים. הדבר דומה לילד הלומד לשחות. אנו מלמדים את התנועות ומחזיקים כדי שלא יטבע. כשהילד מצליח להחזיק עצמו מעל המים לבדו, זהו משוב חיובי המעודד את המשך השחייה ואת השיפור ביכולות. תירגול התנועות מקבע את הלמידה ולכן אף פעם לא שוכחים איך לשחות. כך גם המוח מרגע שלמד את ההתנהגות החדשה אינו שוכח אותה.
לפני תחילת כל טיפול עורכים סריקה של הפעילות החשמלית המוחית, ממש כמו בדיקת א.ק.ג ללב, שמטרתה לראות איזה אזור במוח אינו פועל בצורה תקינה. את התוצאות משווים לבסיס נתונים עולמי על פי מין וגיל (ניתן לאבחן מגיל 6) . נתוח התוצאות הינו כמותי וממנו אנו בונים פרוטוקול טיפולי אישי לכל מטופל.
ביופידבק הינו טיפול המבוסס על נתינת משוב לצורך למידת התנהגות חדשה .
בטיפול זה המשוב ניתן בתגובה לביצועים גופניים כמו דופק, לחץ דם ועוד ומצריך למידה מודעת של המטופל.
נוירו פידבק גם הוא מבוסס על מתן משוב כאשר המשוב ניתן על פעילות המוח ללא קשר לשתוף הפעולה של המטופל.