תוכן העניינים
מה זה אפילפסיה
מחלת האפילפסיה הינה בעצם קבוצה של הפרעות נוירולוגיות ארוכות טווח המאופיינות על ידי פרכוסים אפילפטיים.
פרכוסים אלו הינם אירועים המשתנים מאירועים קצרים וכמעט בלתי ניתנים להבחנה ועד לתקופות ארוכות של רעידות חזקות .
הרעידות יכולות לקרות שוב ושוב ללא סיבה בסיסית מידית ומקורן בהתפרצויות בלתי מבוקרות של פעילות חשמלית מוחית.
בחלק ממקרי האפילפסיה ניתן לשלוט כיום על ידי טיפול תרופתי מותאם אך לא ניתן לרפאה על ידי מתן תרופות. בחלק גדול מהמקרים לא ניתן לשלוט בהתקפים גם על ידי מתן תרופות.
אפילפסיה אצל ילדים
זוהי אחת ההפרעות השכיחות ביותר במערכת העצבים. אפילפסיה אצל ילדים היא מצב מוחי שגורם לילד להתקפים.
כאשר לילד יש שני התקפים או יותר ללא סיבה, הדבר מאובחן כאפילפסיה.
קיימים מספר סוגים של התקפים, סוגי ההתקפים תלוים מהחלק שהמוח מושפע ומה קורה בעת ההתקף, ישנם 2 קטגוריות עיקריות של התקפים, התקף מוקדי והתקף כללי
אפילפסיה בגיל מבוגר
סוג ההתקף שיש לאדם מבוגר תלוי היכן ההפרעה החשמלית מתרחשת וכמה מהמוח מושפע. יתכן שיש התקף מסוג אחד בלבד, או יותר מסוג אחד.
התקפי אפילפסיה בגיל מבוגר יכול להיות מיוחסים למספר עצום של מצבים המשפיעים על המוח; קרן האפילפסיה קובעת כי התקפים קשורים לשינויים גופניים במוחו של קשיש הנגרמים משבץ מוחי, מחלות לב, מחלת אלצהיימר או גידולים במוח.
חשיבות האבחון
חשיבות מכריעה אנו נותנים לאבחון מדוייק במקרים אלו שכן לעיתים מה שנדמה כהפרעת קשב וריכוז נמצא בסופו של האבחון כאפילפסיה המאופיינת בניתוקים ועל כן מקשה על יכולת הקשב והלמידה של האדם.
טיפול באפילפסיה
טיפול באפילפסיה באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק קיים בעולם מזה כארבעים שנה . במרבית המקרים האזור במח בו נמצא ההתקף מתאפיין בפעילות חשמלית איטית, בתדר נמוך ובעוצמה גבוהה. טיפול באמצעות נוירופידבק פועל בכדי להסדיר את הפעילות החשמלית באזור זה, באופן כזה שיקשה עליו להתחיל באירוע אפילפטי.
במחקרים רבים שנערכו במהלך השנים, בעיקר במקרים בהם האפילפסיה היתה עמידה לתרופות, נמצא כי טיפול בנוירופידבק הווה מעין "חיסון" בפני התפתחות התקפים אפילפטיים וכמותם הופחתה בצורה ניכרת או שנעלמו כליל.